Sivut

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Salla

Tommista tosiaan kirjoittelin jo eilen jonkunlaista kuvausta kun sille oli kiinnostusta, joten tässäpä nyt sitten Sallasta samantyyppinen pätkä.

Tosiaan tutustuimme Sallan kanssa koulussa, kun olimme yläasteen puolesta välistä lähtien samalla luokalla. Emme aluksi olleet missään tekemisissä, sillä ajattelin Sallan olevan ärsyttävä, sillä hän oli todella puhelias, nauroi kovaan ääneen ja tuntui hakevan huomiota kokoajan. Sallan ystävien kanssa kuitenkin ystävystyin melko nopeasti ja sitä kautta aloin liikkua Sallan kanssa samoissa piireissä.

Juuri ennen lukion alkua muutin asumaan lähemmäs Sallaa ja pyysin hänet meille käymään. Salla tuli ja silloin ystävystyimme paremmin. Aloimme liikkua päivittäin yhdessä ja olimme tosi läheisiä. Tällöin jo huomasin, että Salla ei pitänyt siitä, että minulla on muita ystäviä ja oli heistä todella mustasukkainen. En vain silloin käsittänyt kuinka paha ongelma mustasukkaisuus Sallalle oikeasti oli.

Tällöin tunsin vielä eri Sallan kuin nyt tunnen. Hän oli mukava, huumorintajuinen ja puhelias. Hän oli kuitenkin myös erittäin itsepäinen, tempperamenttinen, eikä antanut anteeksi helposti. Huomasin myös, että hän  muodosti ihmisistä käsityksiä, vaikkei tuntenut heitä ja alkoi tämän perusteella vihata heitä. "Tuolla menee tuo kamala lehmä", saattoi helpostikin kuulua Sallan suusta, vaikka hänellä ei ollut mitään perustetta näille väitteille. Hän jotenkin tunsi kaikki muut naiset uhkana itselleen.

Salla myös useasti kertoi minulle, kuinka hän voisi maksaa siitä, että olisi minun näköiseni, hän kehui vaatteitani ja ulkonäköäni jatkuvasti, ja se oli mielestäni jopa häiritsevää. Välillä jopa ajattelin, että se on vain vittuilua, eikä hän oikeasti tarkoita mitä sanoo.

Kun Salla alkoi seurustella Tommin kanssa, kaikki negatiiviset luonteenpiirteet tulivat yhä vahvemmin esiin. Olin hänen mielestään liian kaunis, liian hauska, liian itsevarma ja loppujen lopuksi minustakin tuli Sallalle "kamala lehmä" tai huora, kuten hän minua nykyään nimittää.

En olisi ikinä uskonut, että yksi tärkeimmistä ystävistäni voisi muuttua noin lyhyessä ajassa noin paljon, kääntyä täysin minua vastaan ja syyllistää minua asioista, joita en ole tehnyt.

Tiedän kyllä, että Sallalla olisi kaikki oikeudet vihata minua, mutta kun hän ei tiedä mitä olen tehnyt. Hän vihaa minua ilman mitään syytä. Jos hän tietäisi mitä tein ja teen, ymmärtäisin vihan täysin, mutta nyt en ymmärrä.

Salla oli minulle tärkeä ystävä, tavallaan ikävöin häntä, mutta en todellakaan haluaisi häntä takaisin ystäväkseni nyt, kun tiedän millainen hän todella on. Silti en toivo Sallalle mitään pahaa, vaan haluan hänelle vain parasta ja Tommi se ei ole, sen tiedän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti