Sivut

perjantai 1. marraskuuta 2013

Yö kaikki ääriviivat vääristää

Sain käsiini sen viestin, joka minusta kiertää ystävieni keskuudessa. Viestin, jonka Salla on minusta kirjoittanut. Se on ilmeisesti jokaisella vähän erilainen, mutta siis ajatus on jokaisessa viestissä sama. En edelleenkään tiedä, kuinka moni ihminen tämän viestin on Sallalta saanut ja kuinka monelle hän on tästä sanonut ihan kasvotusten, mutta eiköhän se luku jossain kymmenen paikkeilla ole - vähintään.

Viesti on lähetetty ainakin kahdelle entiselle luokkalaiselleni, sitä kautta sain tämän itsekin käsiini. Uskon, että myös muut vanhan kaveripiirini jäsenet ovat kuulleet, mitä mieltä Salla minusta on. Sana on kiirinyt myös uskonnonkurssin parini korviin ainakin hänen viimeaikaisen käytöksensä perusteella.

Voisin tietysti lähettää samoille henkilöille itse viestiä, puolustella itseäni ja kertoa oman kantani asioihin. Minulla ei kuitenkaan ole minkäänlaista innostusta tai tarvetta tehdä niin. Ajatelkoon jokainen mitä ajattelee. En kaipaa kenenkään sääliä tai ymmärrystä, jos he eivät itse tajua, että asiassa on kaksi osapuolta ja kaksi näkökulmaa, niin omahan on menetyksensä. En jaksa kiillotella mainettani, olkoon se mikä on.

Kuitenkin, poimin tähän nyt teidän luettavaksenne paloja viestistä, joka minusta kiertää ihmisten keskuudessa. En viitsi julkaista viestiä kokonaisuudessaan, koska joku saattaisi tunnistaa henkilöitä siitä. Pääajatuksen saatte kuitenkin varmasti selville jo näistä osista. Ja kielenkäyttö on mitä hurmaavinta, juuri tyypillistä Sallaa.

"Se lutka jakelee itseään kaikille, Tommillekin yritti. Se on kokoajan mun selkäni takana tyrkyttäny itseään Tommille, eikä ajatellu mua paskan vertaa."

"Kiinnitäs seuraavaks huomiota sen ulkonäköön, eiks näytäkin ihan huoralta? Pelkkä jakorasia se on. Ja se jakelee vaan varatuille."

"Voin vaan kuvitella kuinka monen kanssa se on maannu, varmaan rahastakin. Kyl sillä täytyy olla päässä jotain vikaa, ei kukaan normaali tee noin."

"Katuojaan se kuuluis eikä omaan kämppään. Se ei ansaitse tollasta. Se ei ansaitse mitään. Saatanan lellitty pentu."

"Se varmaan valehtelee sullekin jostain, se on taitava siinä. Ja kannattaa vähän katsoo, ettei se yritä lähestyy sun poikaystävääs. Ei se voi olla vaan ystävä miesten kanssa. Se panee kaikkea mikä liikkuu."

Nuo sanat tekevät minut niin, niin vihaiseksi. Tiedän, että voisin kääntää tuon kaiken Sallaa vastaan ja aiheuttaa ongelmia hänelle, mutten tee niin. Haluan vain menneistä eroon, eikä se auttaisi sitä yhtään. Juorutkoon niin paljon kuin haluaa, se tekee minut vain vahvemmaksi.

6 kommenttia:

  1. Asenteesi on hyvä. Olen itsekin ollut hieman vastaavassa tilanteessa eräällä työpaikalla. Olin tuolloin 23-vuotias ja tämä minua mollannut nainen hieman päälle 40v. Haukkui minua kaikin tavoin selkäni takana, (mistä olin kylläkin tietoinen), ja kun eras mies tuli kysymään minulta, että ihanko totta te riitelette. Sanoin vain, että niin, eiköhän jokaisella tarinalla ole ainakin kaksi puolta. Siihen mies tokaisi, että hän päättää uskoa sitä hiljaisempaa osapuolta.

    VastaaPoista
  2. Yritän ajatella juuri noin, että loppujen lopuksi sitä hiljaisempaa osapuolta uskotaan. Uskon, että jos nostaisin tästä kauhean mekkalan ja alkaisin puolustella itseäni ja syytellä Sallaa, kaikki olisi vain tuplasti vaikeampaa.

    Eiköhän noiltakin juoruilta katkea siivet aikanaan, kunhan vain annan olla :)

    VastaaPoista
  3. Kyllähän sitä pystyy sallan raivon ja vihan sua kohtaan ymmärtämään. Petit ystäväsi luottamuksen ja teit jotain, mitä kenenkään ei tarvitsisi koskaan kokea. Tottakai Sallalla on oikeus olla vihainen. Tottakai hän on vihainen ja katkera sinulle. Temppu, minkä teit, on niin kamala teko, mitä kenenkään ei tarvitsisi tehdä. Ja vielä oman ystävän poikaystävä. Oli sitten Salla sinustakin mustis, mutta moraalisesti teit niin väärin. En siis ihmettele Sallaa, olisin minäkin vihainen tuollaisessa tilanteessa. Tosin, tapa millä Salla sen ilmaisee, on hyvin lapsellinen ja tällä tavalla vaikutat niin kypsemmältä.

    Tietenkin, tiedän sinunkin näkökulman, mutta tehty mikä tehty. Valitettavasti sinun täytyy kantaa siitä myös vastuukin. Mutta älä ajattele tätä negatiivisena, olen alusta asti tukenut sinua ja haluan sinulle vain hyvää. Mutta halusin tuoda tuon Sallan näkökulman esille, kun ymmärrän sitä.

    Pysy vahvana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin ymmärrän, että Salla on vihainen ja kyllä hänellä on oikeus siihen. En kuitenkaan käsitä sitä, että hän ei edelleenkään tiedä kaikkea ja on silti noin raivoissaan. Hän ei tiedä minulla ja Tommilla olleen seksiä. Hän ei tiedä kuinka pitkään se kaikki jatkui. Ja silti hän olisi valmis tappamaan minut hetkellä millä hyvänsä. Ja samaan aikaan hän kihlautuu Tommin kanssa. Ei vain mene minun ymmärrykseeni.

      Yritän kuitenkin parhaani mukaan katsoa asioita hänen kannaltaan ja olla ymmärtäväinen. Tahdon kantaa vastuuni viimeiseen asti ja sen teen. Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  4. lutka. sulla ei oo ihmisarvoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kommentit ovat blogini suola, sokeri ja pippurikin vielä samaan aikaan. Nämä ovat jotain niin upeaa. Äärimmäisen kasvattavia. Näiden kommenttien avulla saan niitä kaipaamiani näkökulmia. Nämä kommentit auttavat minua ymmärtämään ja varsinkin nuo perustelut ovat todella loistavat. Ei kun....

      Ei mutta siis ihan tosissaan ottaen, mikäs siinä, jos ajattelet niin. Olet varmasti melko samoilla linjoilla kuin Salla.

      Poista